3 tips til en sjovere løbetur

Hører du blandt de mange danskere, der holder af at løbe en tur i skoven med musik i ørerne? Der er rigtig mange, der føler, at det bliver en anelse nemmere, når musikken er der til at motivere. Nogen har det bedst uden, da de hellere vil lytte til deres åndedræt, fuglekvidder og nyde roen. Men hvad skal der egentligt til for at gøre løbeturen sjovere, hvis det synes besværligt? Her får du 3 gode tips, der måske kan hjælpe dig til at komme afsted lidt oftere.

Musik

Ja, vi har været inde på det. Musik. Det kan gøre underværker. Føl rytmen af musikken. Find noget, hvor der er gang i den. Måske noget heavy eller techno. Med musik i ørerne vil du opleve, at du har en tendens til at glemme, hvor hårdt det egentlig er at løbe. Du kan ikke høre dit tunge åndedræt. Du koncentrerer dig om at løbe og lader ellers dine tanker få frit løb, mens musikken virker dulmende. Du har måske et yndlingsnummer, du lytter til hver gang, som giver dig ro i sjælen. Hvad end der virker.

Tid og distance

Tag tid og mål distancen. Der findes diverse apps til fx iPhones, som giver dig mulighed for at få tider for hver løbet kilometer samt mange andre data, som du kan analysere på, når du er nået i mål. Det kan virke enormt motiverende, hvis du hele tiden har et mål eller en tid, som du forsøger at forbedre. Du kan løbende tracke din performance hver måned og opsætte diverse mål, du gerne vil opnå. Det sker dog ofte, at der sker skader med smartphones under løbeturen, men det er der heldigvis råd for. Har du ødelagt din iPhone, kan du få iPhone reparation af skærm og glas til iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6, iPhone 6S og iPhone 7 rigtig billigt, hvis uheldet er ude. Så frygt ej.

Løb med andre

Løb sammen med nogen. Lav grupper. Lav aftaler. Løb i klub. Når du har en aftale om at løbe med nogen, føler du dig forpligtet til at møde op. Det forpligter også, at du yder noget, da det ikke skal gå ud over andre, hvis du ikke har lyst. Man ser i stigende grad, at der dannes grupper på tværs af niveau, hvor man mødes og løber fællesture. Det skaber motivation og gejst, da man er mere tilbøjelig til at konkurrere og forsøger at slå de andre.

I virkeligheden handler løb jo om at gøre noget godt for dig selv med henblik på at få det bedre med dig selv og din krop. På et tidspunkt når du over den grænse, hvor det er decideret ubehageligt og hårdt, og det er nærmest som om, at du svæver over jorden, når du løber. Der er rigtig mange gode grunde til at løbe, og kan det hjælpes godt på vej af god musik i ørerne og/eller nogle gode løbekammerater på niveau med dig, er det jo bare alletiders.

Vi håber, at ovenstående tips vil bringe dig mere fornøjelse end smerte, således at du bibeholder motivationen til at løbe.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *