4 råd til indretningen af dit køkken

Køkkenet har altid haft stor betydning i de danske hjem, og betydningen af rummet er kun vokset yderligt gennem de senere år. Har du selv en kærlighed for køkkenet, og bruger du det meget, er det vigtigt, at du har det indrettet på bedst mulig måde. Her i artiklen vil der komme nogle råd, som du kan tage til dig, når du skal gøre dit køkken mere funktionelt.

1.Behold nogle af de gamle elementer

Er planen, at du skal have lavet nyt køkken, er der ingen grund til, at du skifter alt ud. Genbrug de materialer der stadig vil tage sig godt ud i det nye køkken, samt det der fungerer upåklageligt, når det kommer til det funktionelle. En billig måde at skabe det nye køkken på kunne være at skifte greb, bordplader låger og lignende ud. Og dermed stadig beholde de resterende køkkenelementer, hvis de vel og mærket er i god stand. På den måde sparer du penge samtidig med, at køkkenet opnår et nyt og moderne ”look”

2.Udskift dine skabe med skuffer

Har du ligesom rigtig mange et køkken, som bærer præg af et stort eller flere skabe, kan det være fornuftigt at overveje lidt ekstra skuffer frem for selve skabet. Med skuffer får du:

  • Mulighed for at kunne nå det hele uden brugen af stol
  • Et bedre overblik over indholdet
  • Mulighed for at benytte hele skuffen – også den bagerste del.

Dog skal du holde dig væk fra de store skuffer, da de kan være svære at udnytte ordentligt, og ofte ender det med et stort rod. Endvidere vil de være svære at trække ud, når de først er fyldt op. En god ide er derfor at vælge mindre skuffer, så det hele kan blive organiseret på bedst mulig måde.

3) Organiser det hele fra start

Først er det vigtigt, at du får køkkenet indrettet på en måde, som gør, at der er plads til at flere personer kan bevæge sig rundt uden besvær. Det er kort sagt vigtigt med gulvplads, da det skaber frihed samt en let adgang i selve køkkenet. Derudover skal du sørge for at placere det hele strategisk. Eksempelvis er det oplagt, at pander og gryder er i nærheden af komfuret, ligesom bestik og service skal være i nærheden af opvasken. Rådet er altså, at du altid har for øje, hvor tingene bliver benyttet, så de kan blive placeret på bedst mulig måde.

4)Pas på med de store møbler 

I mange parcelhuse giver det lidt sig selv, hvor spisebordet skal placeres i køkkenalrummet, men derfor er det stadig vigtigt, at du har styr på størrelsen af selve inventaret. Sørg for at det er let at komme rundt om bordet, så der er let adgang til køkkenet, ligesom det er vigtigt, at du finder nogle stole, der er komfortable, men som stadig ikke er alt for tunge. På den måde er der lettere adgang til selv køkkenet, hvilket vil være til stor fordel for dig, når du skal lave mad. Ydermere er det i samme ombæring vigtigt at holde selve køkkenområdet fri for møbler, der kan fylde, eftersom det ligeledes kan besværliggøre hele madlavningsprocessen.

Der er flere råd, når det kommer til køkkenet, men her har du 4 områder, som du med fordel kan holde øje med.

Er du mere til et udekøkken kan du bygge en pizzaovn. Find inspiration på nettosten.dk

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *