Hold på varmen i dit hjem med disse simple råd

Vintervejret er over os og temperaturen falder, men med 9 simple hverdagsråd kan du sikre dig et varmt hjem vinteren igennem.

Når vinteren kommer kan temperaturskiftet mærkes udenfor såvel som indenfor. Dit hjem kan føles koldere, og man kan ligefrem være nødsaget til at hoppe i en ekstra striktrøje, hvis temperaturen nægter at stige.

Med nogle simple råd kan du dog hjælpe varmen i dit hjem på vej. Her guider vi dig med 9 lette hverdagsråd til et varmere hjem.

 1. Hold den samme temperatur i hele huset

Det er vigtigt at dit hus har en ensartet temperatur, så nogle rum ikke føles koldere end andre. Derudover kan det skabe kondens og risiko for skimmelsvamp, hvis den varme luft trænger ind i et koldere rum. Du bør derfor sørge for, at temperaturen ikke kommer under 14 grader i nogen rum.

 1. Flyt møbler væk fra radiatoren

Hvis du har placeret et møbel foran din radiator, vil radiatoren afgive mindre varme og have svært ved at fordele varmen i rummet.

Prøv derfor at holde en afstand på 15-20 cm fra radiatoren til møblet, da det vil give varmen bedre muligheder for at blive afgivet og brede sig.

 1. Træk gardinerne for om aftenen

Dine vinduer kan tabe varme, hvilket du kan forhindre ved at trække dine gardiner eller persienner for om aftenen.

Træk dem så fra igen om dagen, så solen kan tilføre varme til dit hjem.

 1. Test dit vindue

Test om dit vindue slutter tæt.

 1. Åben vinduet og sæt en papirstrimmel i klemme mellem karmen og vinduet. Luk derefter vinduet igen.
 1. Træk i strimlen

Hvis strimlen smutter let ud, slutter dit vindue ikke tæt nok.

Hvis strimlen derimod yder modstand og måske endda går i stykker, er dit vindue tæt.

 1. Få besøg af en fagmand

Hvis dine vinduer fejler i ”vinduestesten” eller du har mistanke om, at de ikke slutter tæt, bør du kontakte en fagmand. Han eller hun kan se på dine vinduer og få dem gjort tætte, og selvom det er en udgift lige nu, vil det gavne dig på lang sigt at få fikset dine dem.

 1. Luft ud

Når det er koldt udenfor, sænkes temperaturen indenfor faktisk mindre, hvilket betyder at du skal lufte ud hyppigere. Luft ud hyppigt men kortvarigt og gør det for eksempel 5 gange om dagen i 2-3 minutter. Husk at lukke for varmen i mens udluftningen står på.

 1. Brug begge hasper

Når dit vindue har været åbent og du lukker det igen, skal du huske at sætte begge hasper på. Hvis du glemmer eller undlader det, vil dit vindue ikke slutte tæt og noget af varmen vil derfor sive ud.

 1. Brug tæpper

Et tæppe kan være meget nyttigt, når kulden kommer snigende. Du kan lægge ét, der hvor det trækker, men du kan også lægge et tæppe de steder, hvor du opholder dig mest. Tæppet vil hjælpe med at holde på varmen, og det vil føles mindre fodkoldt.

 1. Sænk ikke temperaturen om natten

Selvom det giver god mening at sænke temperaturen i dit hjem om natten, så vil det ofte kræve meget for din varmekilde at skulle opvarme et koldt hus næste morgen. Lad derfor være med at sænke temperaturen for meget om natten.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *