Klæd børnene på til trick or treat

Børnene er klædt ud som monstre, zombier, spøgelser og overnaturlige væsener, men du er nødvendigvis ikke bange for dem. Til gengæld kan du mærke nervøsiteten lure ved tanken om at sende dem ud for at rasle, når mørket er faldet på. Der er sandsynligvis ikke andet at frygte end en lukket dør. Trick or treat er endnu ikke blevet en folkekær del af Halloween i Danmark, og derfor kan børnene let blive skuffede, når de møder folk, der hverken er interesserede i eller forberedte på et besøg af en flok små monstre.

Hop i et kostume, og tag med

Den letteste måde at afværge nervøsiteten på er ved selv at hoppe i en omgang Halloween-udklædning og tage med. Traditionen er ikke kun for børn – flere og flere voksne klæder sig ud og holder fest i anledningen, og man mener faktisk, at det er forældregenerationen, der for alvor har taget traditionen til sig. Hvis du ikke er i besiddelse af Halloween-udklædning, kan du tage et kig på Funstore.dk og finde det kostume, der vil indbringe dig slik i massevis. Dine børn vil helt sikkert elske dig for at tage med, og I kan få et godt minde om en god aften. Hele familien kunne vælge et bestemt tema at klæde sig ud efter, så man kan se, at I er en familie, men du kan også være den pinlige mor eller far, som har iklædt sig byens bedste kostume.

Informér naboerne

Hvis du ikke selv er klar på at tage med ud og samle godter ind, kan du gå rundt til de nærliggende huse og fortælle, at dine børn og deres venner kommer på besøg. Det giver naboerne mulighed for at forberede sig og købe lidt slik, hvilket også vil være sjovest for børnene. Bagefter kan du informere børnene om, hvilken rute de skal gå, så de kun går i et velkendt område og banker på hos folk, som er forberedt på, at de kommer.

Trunk or treat

Det er ikke første gang, at forældre har været bekymrede over at sende sin børn ud til fremmede døre, og deraf er fænomenet trunk or treat opstået. Fænomenet går i al sin enkelthed ud på, at man arrangerer en masse biler på en parkeringsplads, og så skal bagagerummene udsmykkes med alt fra slik til spil og Halloween-dekorationer. Det mest skræmmende eller fantasifulde bagagerum vinder typisk en præmie, og så kan børnene gå rundt og samle godter uden at skulle ringe på hos fremmede. Et alternativ til den klassiske raslen kan også være, at I forældre i en opgang eller boligforening går sammen om at lave et arrangement for jeres børn, som alle er trygge ved. Det vigtigste er ikke, at børnene kommer ud og rasle på traditionel vis, men derimod at de kan mødes med nogle andre og vise hinanden sine kostumer samt måske få lidt slik. Det skal nok blive en god aften, så længe der plads til lidt hygge midt i al uhyggen, og at både børn og forældre er trygge ved aftenens aktiviteter.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *