Skift varmeforsyning til træpiller, og spar på varmeregningen

Uanset om man bor i byen eller klods op af Vesterhavet, er energi og forbrug af varme en af de omkostninger, man allerhelst vil kunne spare på. Det skyldes, at netop denne regning er uundgåelig, og kan man således bare spare en smule hver måned, kan det nemt gå hen og blive en større besparelse på årsbasis. Men hvordan er det så lige, at vi sparer på varmeregningen, og hvordan kan vi gøre det på en måde, således at det ikke samtidig bliver en belastning for forbrugeren? Jo, faktisk er det ikke helt så svært, som man skulle tro, og svaret er en lille sammenpresset træpille, der fås for nok 1/3 af, hvad man bruger på fyringsolie.

Met et træpillefyr bliver det ikke lettere

Hvis man fra den ene dag til den anden skifter fra fjernvarme til et træpillefyr, er det selvfølgelig pludselig en udfordring, at man selv skal stå for tilførsel af træpiller og ikke bare kan åbne for radiatoren. Og dermed kan forandringen selvfølgelig virke omvæltende. Men hvis man har haft nogen form for manuel varmeforsyning, er ændringen faktisk typisk til det positive. For med et stokerfyr skal man alene tilføre træpiller en gang imellem, og så passer det ellers sig selv.

Den største fordel ved træpillefyret er dog, at det fyrer med træpiller, og for den nærrige jyde er det bestemt en fordel at vælge træpiller som alternativ til såvel fjernvarme, olie og kløvet træ, idet priserne på træpiller generelt er lavere – alt afhængig af kvalitet og behov selvfølgelig. Du kan se mere om priser på træpiller her.

Flyt ovnen ind i dagligstuen

Anvendelsen af træpiller til varmeforsyning har vundet især danskernes hjerter, og faktisk er det blevet så populært at anvende træpiller, at man også har lavet et alternativ til den klassiske brændeovn, hvor dennes brændsel nu også består af træpiller. Konceptet er ganske simpelt og fungerer på nøjagtig samme måde som stokerfyret. Men nu er det ikke bare en varmeforsyning, men også en hyggespreder.

Dette alternativ betyder blandt andet for forbrugeren, at man ikke længere skal være opmærksom på, om der er brændsel i ovnen. Med en smart lille snegl sørger ovnen selv for at tilføre flere træpiller, når den har brændt de første, og man kan således bare sætte sig tilbage i lænestolen og nyde denne fantastiske varmespreder. Nemmere bliver det ikke, og som en ekstra bonus oveni er det tilmed en af de allerbilligste måder at varme sit hjem op på. Så hvorfor ikke skifte sin varmeforsyning allerede i dag?

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *